marți, 3 iulie 2012

19.Noapte. Amintiri. Vise



Am ridicat incet scarile pina am ajuns la usa dormitorului meu,nu stiu care era motivul dar ca si mai devreme cind am ajuns la aceasta usa,corpul mi sa umplut de fiori,de parca dupa acea usa trebuia sa se intimple ceva magic,insa capitolul cu magia din viata mea sa terminat odata cu disparitia lui Adam,daca in genere el a existat vrio data,sau pur si simplu a fost rodul imaginatiei mele,dupa tragedia cu tata. In fine magia era buna cit era cu mine dupa ce a disparut a las doar goluri in sufletul meu,asta inseamna ca nu trebuie sa ma gindesc la tot ce sa petrecut cu mine cind ne-am mutat in acea casa.
Mi-am scuturat capul pentru a alunga gindurile care aminteau ca sunt om si ca inca sufar din cauza pierdeii oamnenilor dragi. Am apasat incet clanta usii si am pasit inauntru. Am cautat pe perete intrerupatorul pentru a aprinde lumina si am ramas total surprinsa. Camera asta chiar era magica,si stiam cui ii datoram toate astea. Chiar daca toata casa era decorata intr-un stil modern fara nici o abatere de la aceasta tema aleasa cu siguranta de sora mea mai mica,Lisa a tinut cont de faput ca eu iubeam o atmosfera mai romantica,bine,mai invechita cum spunea ea,dar nu m-am gindit niciodata ca isi va calca pe orgoliul ei de adolescena ca sa-mi faca mie pe plac mai ales pentru decorarea casei.

Cu cinci ani in urma
-          Fetelor ar trebui sa va decideti deja in ce culoare vom vopsi peretii din camera de joaca.
Simtema cum mama isi pierde deja rabdarea,de doua zile ne certam cu Lisa,ea vroia sa faca peretii roz,dumnezeule de ce nu ii placea albul,griul,sau bejul.
-          Roz si gata!
-          Bej!
-          Ba nu roz!
-          Bej !
Tata veni zimbaret in camera cu pricina.
-          Ce nu au impartit iar printesele mele?
-          Tati vreau roz!
-          Si care e problema,sa fie roz.
-          Iar eu vreau bej.
-          Si bej sa fie.
Mama veni putin ametita de toata zarva facuta de mine si sora mea.
-          Dragule,trebuie sa alegem o singura culoate.
Tata a luato pe mama usor de mijloc si a depus un sarut pe fruntea ei.
-          Atunci haideti sa ne gindim si sa evaluam problema. Deci domnisoara Lisa vrea roz,iar domnisoara Kate vrea bej.
Noi ne-am asezat ambele pe cite un genunchi al tatalui si asteptam verdictul,fluturind teatral din gene pentru al trage de partea noastra.
A facut ca se gindeste un minut,dupa care ne-a zimbit cu blindete cred ca stiu care este iesirea din aceasta situatie aceasta incurcata,vom amesteca cele doua culori si vom vopsi peretii.
De cind tata nu mai este,nu mai are cine sa ne faca compromisuri,dar cu trecerea timplui Lisa se maturizeaza si incepe sa ii semene lui.
M-am oprit in mijlocul camerei si am inceput sa ma rotesc incet pentru a examina fiecare coltisor,fiecare piesa de mobilier. Peretii erau vopsiti intrun bej cremos foarte gingas,iar peretele din spatele patului era maro ciocolatiu. Patul imens pentru doua persoane cu baldahin,acoperit cu o pinza fina si tranparenta gri. Linga pat din ambele parti erau aranjate doua noptiere cu citeva lumnari albe groase,care serveau drept lampa,pe peretele din fata patului se intindea un geam mare cu pervazul josut decorat cu citeva perne,draperiile care erau trase doar pe jumatate erau din aceeasi pinza ca si cea care acoperea partial baldahinul patului,pe peretele din stinga era un semineu de dimensiuni mijlocii,pe podea linga semineu era asternut un cavor alb pufos care ma ducea cu gindul la ursii polari,pe covor erau aranjate citeva perne,cred ca acolo va fi locul meu preferat in noptile friguroase de iarna.
Am pasit mai departe spre usile duble care intuiam ca erau de la baie. Baia era spatioasa,cam in jumatate ca dormitorul,cada alba se afla in mijlocul incaperii,peretii erau albastri in combinatie cun mosaic auriu,pe peretele din stinga usii era montata o oglinda mare care acopera apreape tot peretele,in partea opusa a oglinzii mai era o usa dubla care ducea in dresing.
M-am indreptat spre cada si am dat drumul la apa,vroiam sa ma relaxez sa imi pun gindurile pe policioare. Iar gindurile odata cu apa fierbinte ma duceau la doi ochi albastri intunecati ca amurgul de vara,si adinci ca toate oceanele luate impreuna.
Am stat in apa fierbinte care imi dezmierda pielea,la fel ca bratele puternice dar in acelasi timp fine ale domnului Roys,pina apa sa racit complet. Cind am esit din baie era 1:20 noaptea. Casa era la marginea orasului asa ca nu am vazut de cuviinta sa ma imbrac in baie,umblam prin camera infasurata doar in prosop cind am simtit cum cineva ma priveste de afara,m-am apropiat de geam dar nu era nimeni. Dupa atitea ginduri coplesitoare constiinta mea o lua razna,oricum nu m-am putu abtine sa nu trag perdelele complet,astfel incit sa astup geamul cu totul. Am stins lumina si am alunecat incet in asternuturile moi ale patului meu imens.
Cum si intuiam noaptea am visat,mult albastru,care se stringea in doua sfere,formind o pereche de ochi minunati,care ma priveau cu intensitate in timp ce ne roatea intr-un dans frenetic,ne roteam…ne roteam…
-          Kate trezestete,e ora 10 jumate deja.
Nu vroiam sa deschid ochii,era prea frumos visul.
-          Lisa,lasa-ma,e vacanta dorm cit vreau.
-          Ba nu domnisoara,astazi am planificat sa mergem la shoping.
Am deschis un ochi indignata.
-          Si seamna eu cumva a portofel??? Eu stiu ca te poti descurca si fara mine.
-          Haide Kate,pina la cel mai apropiat Mall trebuie sa facem doua ore cu masina,no sa mai avem timp destul pentru shoping daca nu te trezesti acum.
-          Dumnezeule,cu forta ta de convingere faci si parintele clovn si toti vor fi deacord.
Si-a dam ochii peste cap si ma tirit spre baie,pun pariu ca daca ma miscam un pic mai incet imi lua periuta de dinti din mina si imi peria ea dintii. In fine in 30 de minute eram gata. Imbracata cu o rochie alba usoara de vara si o pereche de balerini turcoaz.
Ma indreptam spre bucatarie cind Lisa si Lily,m-au tirit spre iesire.
-          Si micul dejun?
M-am scincit eu.  
-          O sa ne oprim la o cafenea.
Lupta nu era cinstita doi la unu,nu aveam cum sa cistig.
 ____________________________________________________________

buna tuturor,uite si un nou capitol,stiu ca e cam mic dar sper sa va placa
sper sa comentati :*

8 comentarii:

  1. http://musicismyrefugebysara.blogspot.ro/2012/07/leapsa-de-la-ella.html leapsa de la mine!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc mult,sper sa nu te superi daca am sa postez leapsa pe Daniela's Diary

    RăspundețiȘtergere
  3. Hei,am aruncat si eu privirea asupra povestii tale,si chiar imi place,nu ar trebui sa te simti deznadajduita,sau in cel mai rau caz sa crezi ca nu intereseaza pe nimeni continuitatea ei.
    Ar trebui sa continui,scri foarte frumos,ai exprimari frumoase ,reusesti sa captezi atentia ,si asta e tot ce conteaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iti multumesc pentru cuvintele frumoase,ma bucur ca ti-a placut.

      Ștergere
  4. Scrie pentru tine... şi în felul acesta niciodată nu vei mai simţi deznădejdea. Spune-mi ce faci prima oară după ce publici un capitol?? Nu cumva îl reciteşti de zeci de ori, de fiecare dată tot mai interesată şi mai emoţionată? Când această exuberanţă a citirii unei postări de-a tale dispare, atunci vei şti că ai ajuns în mijlocul unei intersecţii şi că trebuie să iei o decizie.

    Tu eşti propriul etalon!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru sustinere,vorbele voastre imi dau aripi si sperante noi,astfel pot invinge indoielile care imi inunda sufletul.

      Ștergere
  5. Buna ai primit o leapsa de la mine. O gasesti aici: http://ellaangelofhope.blogspot.ro/2012/08/leapsa-de-la-lee-ha-won.html

    RăspundețiȘtergere
  6. scrii si in continuare foarte bine, gindurile sunt bine exprimate si desfasurate, citesc si savorez !!!

    RăspundețiȘtergere