joi, 6 decembrie 2012

22. Salvatorul




Se ingina ziua cu noaptea,drumul spre casa era acopaniat doar de doi pereti verzi care se intindeau pe ambele parti ale autostrazii. Padurea noaptea pare infricosatoare,sau poate ca nu mi-e frica de padure,poate ca imi e frica de cel care e alaturi? Ce urmareste acest tip? De ce toti ii fac pe plac? Schimaba regulile,incalca traditiile? Ce e in neregula cu el? Ce vrea de la mine?
-          Frumos peisaj,nu-i asa?
Nataraul a decis sa sparga tacerea.
-          Nu sunt fana amurgului.
I-am raspuns eu sec.
-          Si care atunci,este partea ta preferata a zilei?
-          Pasaritul.
Am raspuns eu fara sa ma gindesc.
-          La majoritatea oamenilor le place venirea noptii,dupa o zi grea de munca.
-          Noaptea ascunde in sine intunericul,neprevazutul,groaza,zorii insa dau speranta,lumina,viata…
Dupa cuvintele mele,in masina i-ar s-a instaurat tacerea pentru o mica perioada de timp. Noaptea se lasa tot mai densa,acompaniata de o ceata care a inceput sa se strecoare din inima padurii spre autostrada ca degetele unie vrajitoare,unicul lucru care ne lumina drumul era luna care era aproape plina.
-          Drace!
Cu acest cuvint viteza masinii sa marit considerabil.
-          Ce faci?!
Am strigat eu indignata.
-          E periculos sa maresti viteza pe asa vreme,vrei sa intram intr-un copac,micsoreaza viteza! Ceata e prea densa ca sa-l faci pe pilotul de curse acum!
-          Ar fi bine sa taci domnisoara! Daca vrei sa supravetuim in timpul acestei calatorii.
Glasul lui era un amestec de ura si parere de rau spus incet mai mult in soapta,daca nu eram atenta la ce vorveste puteam spune ca a fost doar un  marit scos din adincul pieptului.
Ochii lui aveau o starucire infioratoare,narile i se dilatau cit de mult posibil dupa aer de parca ar vrea sa se calmeze inainte de a face ceva rau. Aceasta imagine infioratoare,nu m-a tinea cu gura inchisa.
-          Nu vad sa ne acopere vreo avalansa sau sa ne urmareasca vreo banda de raufacatori.
I-am aruncat eu cu sarcasm.
-          Hmm…avalansa e o nimica toata.
A ris el amar.
-          Atunce este…?!
Am intrebat eu nerabdatoare.
-          Dumnezeule,Katherine,e chiar asa de greu sa taci?!
Eram gata s-ai arunc o fraza suparatoare,cind masina frinat brusc.

***

Eram in padure la vinatoare,nu vinasem aproape de o saptamina si ma simteam lipsit de puteri,azi am avut noroc dand peste o cerb. M-am departat cam mult de oras de data aceasta,nu vroiam sa le fac spectacol iubitorilor de drumetii,data trecuta aproape ca am fost prins la locul faptei de un grup de elevi care cautau o poiana pentru a-si pune corturile.
Eram cam la un kilometru de auto strada cind am auzit un suerat puternic de cauciucuri si citeva mraituri care semanau cu ale unui lup infiorat,poate ca nu avea sa atrag atentia daca prin frinturile de fraze,nu-mi auzeam numele.
-          …da-ne fata Roys,si nu te vom atinge!
Am inceput sa aleg in directia de unde se auzeau glasurile.
Imaginele care le-am surprins dupa citeva clipe m-au lasat perplex pentru o clipa,masina lui Allan era botita intr-un copac,Allan era in fata usii pasagerului,inchizind accesul la usa cu corpul sau masiv,in jurul lui la departare de un metru erau patru barbati inalti gata s-al atace in orce clipa. Nu intelegeam de ce Allan era asa nervos din cauza unor oameni,putea sa-I omoare pe toti patru in jumatate de minut,fara sa-si murdareasca macar mainile. Am incercat sa examinez mai atent barbatii pana cind mi-am dat seama ca nu le aud inima batind,erau la fel ca mine,acum inteleg de ce Allan nu se misca de linga usa,unu la patru era prea mult chiar si pentru el.
-          Nu,nu baieti fata e a mea !!!
A exlamat el razind cu sarcasm.
Poate ca relatiile dintre mine si fratele meu nu erau tocmai cele mai bune,poate ca aveam motive sa il urasc si sa-l las acolo singur,dar ma macina curiozitatea pe cine ascundea el in masina,la sigur era un om pentru ca ii auzeam inima batind incet,de ce ar apara el un om? Nu prea ii sta in fire,sau poate ca nu vrea sa-si imparta cina cu nimeni? Poate daca il ajut sa scape de cei patru,pot salva fata?
Nu am mai stat mult pe ginduri,am luat o creanga uscata care mi se incalcea printre picioare si i-am infipt-o in inima vampirului care se flace cel mai aproape de mine. Era prima data cind faceam acest lucru. Nu stiam daca am facut tot corect,in genere nu stiam daca chestia cu tepusul in inima e adevarata sau doar e un mit,deci a urmat ma impresionat intr-un fel,dupa ce l-am infipt in spate cu creanga,am fost asurzit un mirit puternic dupa care corpul ne insufletit a cazut jos la pamint,in clipa urmatoare a luat foc de parca cineva lar fi stropit cu motorina,era o priveliste devastatoare,n-am crezut ca moartea uniu vampir poate fi asa captivanta,insa revelatia mea nu a durat mult,in citeva secunde eram doborit la pamint de un alt vampir,stiam ca aceasta lupta nu o puteam cistiga eram mult prea slab in comparatie cu el,dieta mea cu singe de animale ma lipsea cam de jumatate din puterea mea. Eram sigur ca astea sunt ultimile clipe din existenta mea,insa Allan i-a sucit capul barbatului aruncindul la pamint.
-          E mort?!
M-am trezit eu intrebind.
-          Nu e timp pentru discutii! Ia-o pe Katherine si du-o acasa!
Am vrut sa-I spun ca mai sunt inca doi vampiri vii,insa am lasat-o balta cind am vazut ca ochii lui capata nuanta focului,asta nu era bine de loc. Cit Allan se ocupa de cei ramasi in viata,eu am aruncat usa botita din fata pasagerului,si am vazut-o cum fata cu chip angelic statea inconstienta pe locul pasagerului,eram ametit de aceasta imagine feerica.
-          Adam,fugi o data,nu ma mai pot abtine!
Intr-o clipa nu mai eram acolo,m-am oprit aproape de intrarea in oras,cind am simtit mirosul de singe proaspat,cald si dens,eram ametin de acest miros ademenitor care venea de la incheietura miini stingi,am simtit cum gitul me se usuca aproape usturindu-ma,ceran sa gust din acest lichid delicios,eram la citiva milimetri de incheietura ei cand,ea si-a revenit.
-          Allan,orce spectacol ai juca,eu nu merg cu tine la bal…
Dupa care a lesinat din nou. Dumnezeule,eram sa o omor! Cum am putut sa ma gindesc la asta? Trebuie sa o duc acasa cit mai repede. Mi-am rupt margina camasii si i-am legar rana,asta macar putin ma ajuta sa ignor dorinta de a o bea pina la ultima picatura.
Cind am ajuns in fata case-I sale toti din interior umblau val virtej din cauza ca Kate si Allan intirziau. Am deschis usa de la intrare si am incercat sa intru,dar nu puteam,ce or mai fi insemnind si asta,nu puteam sa o las pe Kate la usa si sa plec,mi-am dres glasul incercind sa-mi aduc aminte vreun nume din ce-I prezenti.
-          Lisa!
Am strigat eu,sperind ca nu am gresit numele.
Matusa lor a venit in graba.
-          Oh! Allan ce s-a intimplat? De ce ati intirziat? Kate!? Ce-I cu ea?
-          Am avut un accident.
-          Dumnezeule intra.
Am incercat din nou sa trec pragul,dar fara succes.
-          Intra o data!
Am auzit vocea indignata a unei fete brunete. Cum sa intru daca nu pot.
Nu am reusit sa spun nimic pentru ca in urmatoarea clipa aceeasi fata m-a apucat de brat si m-a tras cu forta in casa,am inghetat pentru o secunda,cum de ea m-a putut baga in casa?
-          Lasal Diana,nu vezi ca sarmanul baiat e in soc,dupa accident.
Am auzit o alta femeie cu par brunet,cred ca era mama fetei.
-          Allan,scumpule am sa-ti fac un ceai din ierburi.
Mi-a spus femeia blonda. Eu imi revin din intepenire.
-          Multumesc,Kate…Katherine e ranita.
Am pus-o incet pe pat si le-am aratat spre rana de la incheietura miinii.
-          Cred ca are nevoie de ajutor.
Femeia blonda care dupa cite am inteles era Lily s-a repezit sa desfaca pansamentul meu improvizat,in aceeasi clipa camera s-a uplut cu mireasma ademenitoare de singe proaspat,care a inceput din nou sa se prelinga pe marginile ranii,pentru a evita macar contactul vizual,m-am intor cu spatele si am incercat sa nu mai inhales aerul infectat de acea aroma care mi-a uscat gitul intr-o secunda.
-          Frate,esti cam alb la fata.
-          Nu suport singele.
i-am raspuns eu printre dinti,baiatului blond care s-a apropiat de mine.
-          Vrei sa bei ceva,ca sa-ti revii un pic?
-          Ar fi minunat.
Alcoolul este asemenea unui inlocuitor al singelui,ca o copie ieftina chinezeasca,cu mult mai rau la gust dar care ajuta sa potolesti setea. Ajuns in bucatarie m-am trezit cum gitul imi inunda un lichid amarui,care imi alina flacarile din interior,in citeva clipe uscaciunea din git s-a diminuat.
-          Deci,am inteles ca vrei sa o inviti pe Kate la bal.
Mi-a spus baiatul cu un zimbet jucaus.
-          Bal?
Despre ce era vorba? Ce fel de bal? Inca si Kate a spus ceva de el.
-          Care bal?
Am incercat sa formulez eu intrebarea.
-          Frate,paremise nici pe tine nu te-a lasat accidentul fara traume. Balul de promovare a domnisoarelor.
Ah,iata despre ce vorbea Kate.
-          Dupa cite stiu la promovare merg nu mai domnisoarele care s-au nascut in acest oras.
M-am trezit eu spunind,si dupa mimica lui Matt se pare ca iar am spus ceva ne la locul lui.
-          Allan,esti sigur ca te simti bine?
-          Da,de ce ma interbi?
-          Fiindca dupa cite am inteles de la Lisa si Lily care au venit foarte entusiasmate de la cumparaturi,tu ai facut tot posibilul ca sa o indupleci pe doamna Forbs,ca Kate se poata fi promovata impreuna cu Diana.
Ce pune la cale Allan? Trebuie cumva sa ies din situatia asta stupida,daca nu vreau sa ma trezesc in mijlocul spitatului invadat de mirosul imbatator de singe.
-          Oh,cum puteam sa uit,cred ca e din cauza socului,e prima data cind sunt implicat intr-un accident,nici acum nu-mi vine sa cred ca am ramas teferi.
Deodata mi-am amintit de Kate,care era inconstienta,sper ca taietura nu a fost grava. Am lasat sticla de bere pe masa si am intrat in salon unde doamnele o incojurau cu grija pe Kate. Vroiam sa aflu mai multe,dar nu o pute-am face fara sa ma las prins ca defap nu sunt cel care ma dau,deci imi raminea doar sa-mi joc rolul pina dimineata…
______________________________________________________

astept pareri si sugestii,poate aveti niste ginduri ce s-ar putea intimpla in continuare :*

6 comentarii:

  1. Am fost impresionat si de acest capitol, imi place mult inceputul...pe parcurs parca era ceva si normal sa se intimple...a aparut si Adam , tipul asta e cam ciudat )))) Pe viitor cred-ca se va petrece ceva deosebit si captivant , am o presemtire ca va fi ceva ceva tare bun !!!)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai o intuitie buna,vine ceva important,ce tine de Adam,e putin bulversat,inchipuieti si tu sa stai inchis timp de 100 de ani,iar acum e liber,in jur totul e schimbat

      Ștergere
  2. da da, ai dreptate, dar totusi ca barbat am ramas acolo unde Allan a ramas cu cei 2 sa se lupte, simpt ca nu e el atit de rau...are ceva bun in el, cred in asta, doar ca mai smecher ))) si inca una, cum arata enigmaticul Allan macara asa imaginar ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o sa intelegi pe parcurs de ce Adam nu a putu ramine acolo

      Ștergere
  3. foarte impresionant acest capitol bravo astept nextul.Super acest blog la fel si foll moon sunt preferatele mele,cap 2 din demon de cristal e supeeerb acum l-am citit vil recomand.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mabucur mult ca iti place,si mie imi place demonul de cristal :)

      Ștergere